Ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα φαίνεται να αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα μάλιστα μετά την λήψη από την κυβέρνηση των πρώτων από τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που απαιτούνται για την δημιουργία του κατάλληλου κλίματος το οποίο προϋποτίθεται για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν  στην εφημερίδα "Καθημερινή", σημαντική προοπτική για την ίδρυση μονάδων επεξεργασίας φρούτων, συσκευασίας αλεύρων, μεταποίησης και συσκευασίας προϊόντων κρέατος και εγχώριων γαλακτοκομικών προϊόντων εμφανίζει η χώρα μας για ξένους επενδυτές.

Η κομβική γεωγραφική, άλλωστε, θέση της Ελλάδας παρέχει το πλεονέκτημα στις βιομηχανικές μονάδες οι οποίες ενδέχεται να δημιουργηθούν στη χώρα   να μπορούν να καλύψουν μέσω της παραγωγής τους εδώ, τόσο τις ευρωπαϊκές όσο και τις διεθνείς αγορές αγορές.

Ιδιαίτερη ροοπτική, κατά το δημοσίευμα της Καθημερινής, παρουσιάζει η ανάπτυξη επιχειρηματικών συμπράξεων στον παραδοσιακά ισχυρό για τη χώρα μας τομέα της παραγωγής ελιάς και ελαιολάδου, με σκοπό την επέκταση στις αγορές της Βόρειας Ευρώπης.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από τις 40 κατ’ ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποίησε η ελληνική αποστολή Enterprise Greece με επιχειρηματίες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Αίγυπτο και την Αργεντινή, στο πλαίσιο της Anuga 2015, της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η ετήσια αυτή, διεθνής έκθεση γεωργικών κυρίως προϊόντων διεξήχθη μεταξύ 10 και 14 Οκτωβρίου και είχε τον τίτλο "Δοκιμάστε το μέλλον"

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα φέτος ήταν η τιμώμενη χώρα της διεθνούς έκθεσης και η ελληνική αποστολή, την οποία συντόνισε η Enterprise Greece, αριθμούσε συνολικά 250 εκθέτες.

Μεταξύ των επισκεπτών της έκθεσης, ήταν και ο Γερμανός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κρίστιαν Σμιτ, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι "είναι προς το συμφέρον όλων μας η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας".

Οι επισκέπτες της φετινής έκθεσης Anuga ξεπέρασαν τους 160.000, προερχόμενοι από 192 χώρες, ενώ συνολικά 7.063 εκθέτες από 108 χώρες παρουσίασαν τα προΙόντα και τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.