Την βεβαιότητα του ότι η χώρα μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την τεχνογνωσία και τη χρηματοδότηση την οποία μπορεί να συνεισφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σε επιλεγμένα έργα τα οποία αποσκοπούν στη διατηρήσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη του εμπορίου, επισήμανε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την παρουσίαση της έκθεσης της EBRD.

Η δέσμευση μάλιστα της EBRD να προχωρήσει σε στήριξη μίας σειράς από επενδύσεις στην Ελλάδα από το 2016 έως το 2020, "στέλνει  ένα ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την επανεξισορρόπηση της οικονομίας", όπως πρόσθεσε ο Διοικητής της Τ.τ.Ε.

"Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας (φώτο), οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετώπιζαν εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες χρηματοδότησης, παρά τη χαλαρή νομισματική πολιτική και τα εκτεταμένα μη συμβατικά μέτρα που υιοθέτησε η ΕΚΤ.

"Η επανεκκίνηση δε της χρηματοδότησης και η διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης αποτελούν ζητήματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον", κατέληξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

πηγή:"eniconomia.gr"