Η Dell ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας την οποία διανύουμε, την εξαγορά της EMC Corporation (EMC2) η οποία είναι μια αμερικανική εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και ταξινομείται στις λίστες Fortune 500 και S&P 500. Συγκεκριμένα η υπό εξαγορά εταιρία κατασκευάζει λογισμικά και υλικά συστημάτων για τη διαχείριση πληροφοριών και την αποθήκευση τους.

Η αγοραπωλησία αναμεμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, έναντι 67 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο δηλαδή τίμημα στην ιστορία του τεχνολογικού κλάδου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε την προηγούμενη δευτέρα η εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell, η διοίκηση του ομίλου συμφώνησε να εξαγοράσει μια πρωτοποριακή εταιρία συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων, την EMC, με ένα τίμημα των 67 δισεκ. δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό το οποίο έχει ποτέ συμφωνηθεί στην ιστορία του τεχνολογικού κλάδου.

Η εξαγορά θα βοηθήσει την Dell να διαφοροποιηθεί από την στάσιμη αγορά προσωπικών υπολογιστών και θα της δώσει μεγαλύτερη παρουσία στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη και πιο ιδιαίτερα κερδοφόρα αγορά της διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων για επιχειρήσεις.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές αποτιμά την EMC στα 33,15 δολάρια ανά μετοχή.

Η Dell θα καταβάλει 24,05 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και θα δώσει στους μετόχους της EMC ειδικές μετοχές που θα συνδέονται με την τιμή της μετοχής της θυγατρικής εταιρίας της EMC, VMWare, η οποία παρέχει λογισμικό εικονικοποίησης. Στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση, η μετοχή της EMC κατέγραψε άνοδο 3,9% στα 29,08 δολάρια!

«Ο συνδυασμός της Dell και της EMC δημιουργεί μια υπερδύναμη στις επιχειρηματικές λύσεις» τόνισε ο Μάικλ Ντελ, που θα αναλάβει τα ηνία της νέας εταιρίας από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

ADVERTISEMENT

Το διοικητικό συμβούλιο της EMC έχει εγκρίνει τη συγχώνευση και θα προτείνει στους μετόχους να δώσουν την οριστική έγκριση, κατά την διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρίας η οποία προγραμματίστηκε για τις αρχές του επομένου μηνός.