"Ξεκινούν τα πρώτα ΕΣΠΑ για νέες επιχειρήσεις με επιδότηση ως και 100% ενώ η καινοτομία των νέων αυτών προγραμμάτων είναι ότι χρησιμοποιούνται πόροι και από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης" εξήγησε ο υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης (φώτο) μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε μάλιστα "ότι εξασφαλίζεται έτσι η δυνατότητα να προσφέρουμε μια πολύ ευρύτερη γκάμα υπηρεσιών προς τους ενδιαφερόμενους.

Πέρα από την κάλυψη του εξοπλισμού οι νέοι επιχειρηματίες θα μπορούν να καλύψουν και μισθολογικά και έξοδα ασφάλισης των εργαζομένων".

"Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις διευκολύνονται στα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και η κυβέρνηση διασφαλίζει ένα βασικό στόχο της, τη δημιουργία και διατήρηση σταθερών ποιοτικών θέσεων εργασίας" εξήγησε ο Αλέξης Χαρίτσης και συνέχισε: 

"Επιπλέον καινοτομία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ είναι ότι προσανατολίζονται στην ενίσχυση της εργασίας στη χώρα μας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προδημοσιεύσεις αφορούν έργα ύψους 350 εκατ. ευρώ και θα τεθούν από σήμερα και για περίπου ένα μήνα σε δημόσια διαβούλευση.

Θα υπάρξει δύο μηνών για την υποβολή αιτήσεων και ενός  5, 6 μηνών που θα ακολουθήσουν θα γίνεται η ένταξη στο πρόγραμμα