του Νίκου Παπαδάκου

Οι δύσκολες στιγμές τις οποίες βιώνει ο ελληνικός λαός, συνοδευόμενες μάλιστα και από όλο και μεγαλύτερες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, δείχνουν να φτάνουν στην κορύφωση τους.

Η μείωση του ΑΕΠ της χώρας ξεπέρασε ποσοστιαία ακόμα και το αντίστοιχο επίπεδο ύφεσης που προκαλούν οι πόλεμοι και οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας αποδεκατίστηκαν μέσα στα τελευταία χρόνια χωρίς να βρεθεί κανένα ισοδύναμο μέτρο που θα λειτουργήσει σαν ανάχωμα στην διαρκώς διογκούμενη απαξίωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Πολλά λόγια και βαθυστόχαστες θεωρίες ακόμα περισσότερες ανούσιες και αντικρουόμενες υποσχέσεις αλλά καμία κουβέντα για το πάπλωμα.

Ευχολόγια και σοφιστείες μα καμία ουσιαστική απάντηση.

Όμως στην πραγματικότητα υπάρχει μια απάντηση και είναι σύντομη μάλιστα και απευθύνεται σε όλους όσους νομίζουν ότι με ευχολόγια και σοφιστείες θα αντιμετωπιστεί η παγκόσμια αλλά και η Ελληνική κρίση.

Μία σύντομη απάντηση για όλους όσους πιστεύουν ότι χωρίς ριζικές αλλαγές στην νοοτροπία όλων μας, χωρίς στρατηγικό επανασχεδιασμό και κυρίως χωρίς συγκρούσεις με το σύστημα της διαφθοράς και της υποτέλειας, μπορεί να επιτευχθεί ανάκαμψη της οικονομίας και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των κατοίκων αυτού του τόπου.

Μια σύντομη απάντηση σε όλους όσους θεωρούν ότι το ίδιο κράτος το οποίο φρόντισε για την εξαθλίωση της Ελλάδας θα αναλάβει να μας οδηγήσει στην ευημερία.

Υπάρχει η απάντηση και δίνεται στην συνέχεια του άρθρου μέσα από λίγες μόνο λέξεις:

«Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου, που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού είναι το δημόσιο χρέος τους».

Καρλ Μαρξ

«Το κεφάλαιο, τόμος πρώτος, σελίδα 779»

Αυτή την σύντομη απάντηση ας μην την λησμονήσει κανείς από όσους σκοπεύουν να ενώσουν τις έντιμες προθέσεις τους και να συνεισφέρουν με τις υγιείς προσπάθειες τους στον αγώνα για να βρεθεί η πατρίδα μας στο δρόμο της προόδου.

Ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει με την συμμετοχή των διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων και του άρρωστου εκείνου μέρους του κράτους το οποίο τους γιγάντωσε.

Το αύριο της χώρας χτίζεται σήμερα και τα θεμέλια της νέας εποχής για να μπορέσουν να κρατήσουν το βάρος του μέλλοντος του έθνους, πρέπει να είναι γερά και σταθερά.

Ας αποτρέψουμε την συμμετοχή στο χτίσιμο της καινούργιας Ελλάδας, όλων αυτών των διεφθαρμένων κύκλων, των υπαιτίων για τα των συσσωρευμένα δεινά της χώρας μας.

Ας μην τους επιτρέψουμε να δυναμιτίσουν για ακόμα μια φορά το οικοδόμημα του οράματος των εντίμων ανθρώπων.

Η επόμενη μέρα άρχισε και χρέος μας πρωταρχικό είναι να την κρατήσουμε καθαρή και να την προστατεύσουμε.