της Επιτροπής Ανάπτυξης και Οικονομίας του Δικτύου Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης.

Ο ΣΕΒ όπως είναι γνωστό, έκανε μια δραματική πρόβλεψη ότι τα επόμενα επτά χρόνια, ότι δηλαδή χρειαζόμαστε 15 δισ. ευρώ τον χρόνο περισσότερα απ' ό,τι επενδύουμε σήμερα μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε το σημερινό επίπεδο ευημερίας

Χρειαζόμαστε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου των Ελλήνων Βιομηχάνων επιπλέον επενδύσεις της τάξης των 105 δισ. ευρώ, όταν το πακέτο Γιούνκερ δεν υπερβαίνει τα €35 δισ. στην επταετία ενώ ένα μέρος αυτού δεν αφορά έργα με αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Αν κάποιος επιθυμεί να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο της χώρας, τότε θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι επενδύσεις να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες μέσα στα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον ΣΕΒ.

Ο ΣΕΒ μάλιστα διαπιστώνει πως το 2014, οι επενδύσεις ανήλθαν σε €18 δισ., εκ των οποίων €12 δισ. ήταν οι επιχειρηματικές επενδύσεις, με τις ετήσιες αποσβέσεις (αναπλήρωση του αποθέματος κεφαλαίου - εργοστασίων, μηχανολογικού εξοπλισμού, κατοικιών, κλπ.) να διαμορφώνονται σε €33 δισ. ετησίως, επομένως προφανώς επενδύονται λιγότερα απ' ότι απαιτείται για να διατηρηθεί σταθερό το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, το οποίο και διαρκώς συρρικνούται.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα, αναφέρει ο ΣΕΒ, είναι ένα επενδυτικό άλμα. 

Όμως αυτό που δεν αναφέρει ο ΣΕΒ είναι ότι η λύση στο πρόβλημα της χώρας υπάρχει και έχει ήδη προωθηθεί προς όλους τους πολιτικούς φορείς της χώρας και τους θεσμούς της Ε.Ε από την επιτροπή επενδύσεων του Δικτύου Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης Δ.Ε.Κ.Α

Η επενδυτική αυτή πρόταση του ΔΕΚΑ εξασφαλίζει ρευστότητα 50 δις ευρώ τον χρόνο επομένως κατά την διάρκεια της επόμενης επταετίας, την περίοδο δηλαδή στη οποίαν αναφέρθηκε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, η αγορά θα μπορέσει να ανακουφιστεί αφού με το σχέδιο αυτό θα εισρεύσουν ακόμη 350 δις ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στην ανάπτυξη και μάλιστα σε εκείνο το κομμάτι της που συνδέεται αποκλειστικά με την εξωστρέφεια.

Ιδού η Ρόδος (η ανάπτυξη) κύριοι αρμόδιοι, ιδού και το (επενδυτικό) άλμα το οποίο ζητάει ο ΣΕΒ και άλλοι θεσμικοί φορείς.

Το Δ.Ε.Κ.Α αναλαμβάνει να υλοποιήσει την πρόταση την οποία έχει λεπτομερειακά σχεδιάσει και να φέρει στην οικονομία της χώρας την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη.

Αν κύριοι υπεύθυνοι για το μέλλον της χώρας πραγματικά επιθυμείτε την ανάκαμψη και δεν χύνεται απλά κροκοδείλια δάκρυα αδιαφορώντας για την πρόοδο, έχετε την ευκαιρία να διασώσετε την χώρα δημιουργώντας παράλληλα με την ανάκαμψη, 500.000 νέες θέσεις εργασίας  (περί τις 70.000 το χρόνο) και μειώνοντας την ανεργία σε επίπεδα κάτω του 15%.

Υϊοθετείστε την πρόταση του Δ.Ε.Κ.Α και ας επιδιώξουμε μαζί να την κάνουμε πράξη και να μην χάσουμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία όπως συνέβη κατά την περίοδο της τελευταίας διαπραγμάτευσης του χρέους όταν το αντίστοιχο σχέδιο του Δ.Ε.Κ.Α αγνοήθηκε επιδεικτικά από την ελληνική πλευρά.