Φέτος εκτός από τα 14 θεματικά αφιερώματα της ΔΕΘ τα οποία κάλυπταν τις περισσότερες πτυχές της εγχώριας παραγωγής και επιχειρηματικότητας.

το υπόλοιπο «μενού» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης περιελάμβανε:

- Την έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων» από το μουσείο αρχαίας τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά, που θα φιλοξενείται στο περίπτερο 3 και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2016.

- Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας που ειδικά για το χρονικό διάστημα της ΔΕΘ λειτούργησε ξανά για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σοκολάτας.

- Τις συναυλίες κάθε βράδυ στη σκηνή του τόξου της ΧΑΝΘ, όπου μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου διασκέδασαν τους επισκέπτες της ΔΕΘ και το κοινό της Θεσσαλονίκης.

- Το Φεστιβάλ θεάτρου για παιδιά και εφήβους, κατά τη διάρκεια του οποίου για πρώτη φορά ερασιτεχνικοί θίασοι διαγωνίστηκαν σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

- Το Music Band Festival, στο οποίο για 3η συνεχόμενη χρονιά εμφανίστηκαν μουσικά συγκροτήματα που παρουσίασαν τη δουλειά τους.

- Την Cheapart, που φιλοξένησε αυθεντικά έργα πολλών δεκάδων καλλιτεχνών, τα οποία πολλοί από τους επισκέπτες της ΔΕΘ μπόρεσαν να αποκτήσουν σε πολύ ελκυστικές τιμές.

- Το e-GAMING που είναι το μεγαλύτερο gaming event στα Βαλκάνια και διεξήχθη στο περίπτερο 17.

- Τη συλλογή αγωνιστικών αυτοκινήτων από το «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (φώτο), που ανήκει στο Ίδρυμα Θεόδωρου Χαραγκιώνη, τον ΑΟΘ και τη συλλογή του ιδιώτη κ. Ηλία Λόγγου.

- Την πρωτοβουλία «ΔΕΘ-είτε» με τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία.

- Το 1ο Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης «MYSTICON», ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι απόδρασης και ρόλων, που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες με τρεις ημέρες μυστηρίου και διάδρασης, σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης