Σειρά από επαφές είχε η αντιπροσωπεία του Δ.Ε.Κ.Α κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της (5-7 και 11-13 Σεπτεμβρίου 2015) στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η αποστολή του Δικτύου Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης, αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ, εκπροσώπους των Επιτροπών Επιχειρηματικότητας των Τομέων Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανασυγκρότησης, και Υγείας, στελέχη της Επιτροπής Εξωστρέφειας και της Δεξαμενής Σκέψης (ThinkTank) του φορέα, συναντήθηκε με αντιπροσώπους τόσο των παραγωγικών τάξεων της Βορείου Ελλάδας όσο και ξένων επιχειρηματικών αντιπροσωπειών.

Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές στην ΔΕΘ φέτος έφτασαν τις 13 και συγκεκριμένα προέρχονταν από τις:

Κύπρο, Αρμενία, Σλοβακία, Ινδονησία, Νότια Αφρική, Λουξεμβούργο, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, πρώην Γ.Δ.Μ, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ινδία και Πολωνία.

Οι εκπρόσωποι του Δ.Ε.Κ.Α επισκέφτηκαν τα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης και συζήτησαν με αρκετούς από τους εκθέτες για θέματα σχετικά με τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Μάλιστα οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες οι οποίοι συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του Δικτύου Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στην προσπάθεια του οργανισμού για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του φορέα έδειξαν ομάδες επιχειρηματιών από τις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν οι οποίοι και προσκάλεσαν το προεδρείο του Δ.Ε.Κ.Α σε μια σειρά από εθιμοτυπικές επισκέψεις στις χώρες τους μέσα στους επόμενους μήνες για να εξεταστεί η προοπτική διμερών εμπορικών συμφωνιών μεταξύ επιχειρηματιών από τις δύο χώρες καθώς και η πιθανότητα ανάπτυξης μίας διαρκούς και μόνιμης έκθεσης ελληνικών προϊόντων τόσο στη Μόσχα όσο και στο Μπακού.

Συνολικά τα στελέχη του Δικτύου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας επισκέφτηκαν τα περισσότερα από τα 14 θεματικά αφιερώματα της ΔΕΘ (φώτο-"Οι μαγεμένες") τα οποία καλύπταν όλες τις πτυχές της εγχώριας παραγωγής και επιχειρηματικότητας.