Η συμφωνία για την δανειακή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, όπως παρουσιάστηκε από τους ηγέτες του Eurogroup σήμερα 13-07-2015, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης της χώρας μας όμως πρωταρχικά απαιτεί το χτίσιμο μίας νέας εμπιστοσύνης.

"Το Βερολίνο είχε δίκιο να υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Αθήνα έχασε την εμπιστοσύνη της Ευρώπης" έγραψε σήμερα ο Ούγκο Ντίξον, ο αρθρογράφος για τα επιχειρηματικά θέματα στους " International New York Times" . Αναφερόμενος μάλιστα στην Ελληνική δανειακή συμφωνία, η οποία κατά την γνώμη του αφήνει πίσω της μία πικρή επίγευση, πρόσθεσε ότι " με την σκληρή πίεση που άσκησε στους Έλληνες και ειδικά με τις πρόσφατες προτάσεις της - κάποιες από τις οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν απαξιωτικές και προσβλητικές για την Ελλάδα - η Γερμανία έφτασε πολύ κοντά στο να χάσει η ίδια την εμπιστοσύνη της υπόλοιπης Ευρώπης". Έκλεισε μάλιστα το άρθρο του με την επισήμανση ότι και οι δύο ηγέτες, της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας και της Γερμανίας η Άγκελα Μέρκελ πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να ξανακερδίσουν την αξιοπιστία τους.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας όπως και η καγκελάριος της Γερμανίας καλούνται να αποδείξουν ότι η βασική τους προτεραιότητα πρέπει να είναι η διατήρηση της συνοχής της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης ακόμη και αν θυσιάσουν λίγη από την προσωπική τους δημοφιλία στις χώρες τους.

Άραγε θα σταθούν και οι δύο στο ύψος των περιστάσεων? Κοντός ψαλμός, αλληλούϊα.