Η  αλληλεγγύη στις αρχαίες ομοσπονδίες και στην Ε.Ε

 

        των Νίκου Κυριαζή και Νίκου Παπαδάκου   «Ο [ ... ]

Αρθρα
Why Networking is Important for Innovation

By Stefan Lindegaard

The reason for creating a networking culture is obvious once you look at the current [ ... ]

Αρθρα
About Business Networking

by Ivan Misner   What is business networking anyway? It's more than showing up and shaking hands; it's [ ... ]

Αρθρα
Προσφυγικό: Ένα πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο από τα στενά γεωγραφικά όρια της χώρας

του Νίκου Παπαδάκου* Το προσφυγικό και η άμεση σύνδεσή [ ... ]

Αρθρα
Μια πρόταση για ένα αποτελεσματικότερο εκλογικό σύστημα

  του Νίκου Παπαδάκου*
 

Το εκλογικό σύστημα της χώρας αποτέλεσε [ ... ]

Αρθρα
Ένας χρόνος με το Δ.Ε.Κ.Α

Από το γραφείο τύπου του Δικτύου Επιχειρηματικότητας Καινοτομίαας [ ... ]

Αρθρα
Προτάσεις του Δ.Ε.Κ.Α για ένα νέο αξιοκρατικό και δικαιότερο εκλογικό σύστημα

Από το γραφείο τύπου του φορέα εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση

"ΝΕΟ [ ... ]

Αρθρα
Στις τελευταίες θέσεις της λίστας των χωρών της Ε.Ε, η Ελλάδα όσον αφορά τις δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη

 

 

Το ποσοστό των δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α) [ ... ]

Οικονομία
Η σωστή χρήση φέρνει αποτελέσματα

 

 

Του δρ Νίκου Καραγιαννίδη*

Τα αντιβιοτικά έκαναν για [ ... ]

Πολιτική
Η καινοτομία του αύριο απαιτεί σκληρή δουλειά σήμερα

 

 

Του Νίκου Παπαδάκου*

 "Και πώς μπορώ να μαντεύω το μέλλον; [ ... ]

Οικονομία
Σκόπια: Θα γυρίζουμε πίσω στην Ελλάδα όσους δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες πολέμου


Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβανόφ (φώτο) , επισήμανε [ ... ]

Πολιτική
Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: Η συμφωνία με τους δανειστές οδηγεί τον κλάδο στην διάλυση

 

της Μαίρης Μπιμπή

Για διαπραγμάτευση που κατέληξε σε [ ... ]

Οικονομία
Ποιος χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος ISIS

Του Λευτέρη Σαββίδη

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι [ ... ]

Πολιτική
Πόσα χρήματα και πού, θα ξοδέψουν οι Ελληνες φέτος τα Χριστούγεννα

 

 

Λιγότερα χρήματα θα ξοδέψουν εφέτος οι Έλληνες για τις [ ... ]

Οικονομία
Κάπα Reasearch: Ποιοι κλάδοι έχουν τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα

(φώτο: ο Ελληνικός τουρισμός στην Times Square - Ελάτε να επισκεφθείτε [ ... ]

Οικονομία
Άλλα άρθρα
 
 
Στην Αττάλεια, το περίφημο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, για τη 2ήμερη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G20.

«Στη Σύνοδο G20, συζήτησαν για το παγκόσμιο εμπόριο, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, όμως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο, άλλαξαν τη βασική ατζέντα», σημειώνει η απεσταλμένη του euronews Μαργκαρίτα Σφόρσα.

Ο μεγάλος απών της Συνόδου, ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο αντικατέστησε ο υπουργός των Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, που δέχτηκε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και των άλλων ηγετών της Συνόδου.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ομάδας G20, όπου μετέχουν και οι αναδυόμενες οικονομίες, Ινδία, Βραζιλία, Σαουδική Αραβία και Κίνα, καταδίκασαν κατηγορηματικά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και στην Τουρκία, μόλις ένα μήνα πριν.

Η τρομοκρατία και οι βίαιες ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους, υπενθύμισαν τον επείγοντα χαρακτήρα μιας πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της Συρίας. Το θέμα συζητήθηκε σε αρκετές συναντήσεις, όπως ανάμεσα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα (φώτο) και στον ομόλογό του της Τουρκίας, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η συζήτηση που είχαμε ήταν πολύ χρήσιμη όσον αφορά την συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε για να ενισχύσουμε και να οχυρώσουμε τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, όπου δρα το Ισλαμικό Κράτος. Θα εντείνουμε τις κοινές μας προσπάθειες για να δημιουργήσουμε μια ειρηνική μετάβαση στη Συρία», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών, τάχθηκαν υπέρ μιας ισχυρής συνεργασίας, στην ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με τη ροή των ξένων τρομοκρατών, την καταπολέμηση των πηγών χρηματοδότησης τους, όπως επίσης το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των τρομοκρατών.

«Μόνο αν συνεργαστούμε για την πλήρη ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με ύποπτες συναλλαγές, θα είμαστε σε θέση να σταματήσουμε αποτελεσματικά αυτή την απειλή», ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρος της ΕΕ.

Από την 11η Σεπτεμβρίου υπήρξε τεράστια πρόοδος σε παγκόσμιο επίπεδο στον εντοπισμό των πηγών χρηματοδότησης των τρομοκρατών, αλλά για τον Ντομένικο Λομπάρντι, από το καναδέζικο think tank «CIGI», έναν οργανισμό που παρακολουθεί στενά τις εργασίες της ομάδας G20, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις πολιτικές για την εξάλειψη των αιτιών της τρομοκρατίας, αλλά και της φτώχειας.

«Η καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, δεν πρόκειται να εξαλείψει την τρομοκρατία αυτή καθαυτή, καθώς χρειάζεται να μπουν σε εφαρμογή τρόποι για την οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα φέρει όφελος σε μια σειρά από μεγάλες περιοχές, χώρες και λαούς», λέει ο Λομπάρντι.

Χάρη στην πίεση της τουρκικής κυβέρνησης και της ΕΕ, η Σύνοδος G20 αναγνώρισε για πρώτη φορά το μέγεθος της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, ως παγκόσμιο πρόβλημα. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Oxfam, ζητά περισσότερη χρηματοδοτική στήριξη, όχι μόνο για ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά μέσα από μακροπρόθεσμα σχέδια ανάπτυξης σε χώρες που φιλοξενούν πρόσφυγες από τη Συρία.

«Η πραγματικότητα για τους πρόσφυγες στο Λίβανο και την Ιορδανία, όπου η Oxfam δραστηριοποιείται είναι δύσκολη. Οι πρόσφυγες έχουν όλο και λιγότερη βοήθεια και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν το δικαίωμα να διαμένουν νόμιμα στις χώρες αυτές. Δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες. Αυτό τους κάνει ακόμη πιο απελπισμένους», λέει ο Ντάνιελ Γκόβεραν.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, είναι και οι παγκόσμιοι στόχοι περί της βιώσιμης ανάπτυξης, που εξέτασε ο ΟΗΕ στη Γενική Συνέλευσή του το 2015, το θέμα της φορολογίας, αλλά και η ανοιχτή υπόθεση της κλιματικής αλλαγής, πριν τη διεξαγωγή της κλιματικής συνόδου στη Γαλλία.

πηγή:"Euronews"