του Γιάννη Καραγιαννίδη, φιλόλογου

υπεύθυνου Γραφείου Τύπου του Δ.Ε.Κ.Α

Γιατί το κίνημα ευθύνης? Προτού απαντηθεί το δεδομένα κρίσιμο αυτό ερώτημα κρίνω σκόπιμο να μακρηγορήσω και να κάνω μια ανασκόπηση του γράφοντος.

Όντας στο άνθος της σταδιοδρομίας μου και έχοντας από νωρίς επαγγελματικές φιλοδοξίες βρίσκομαι σε ένα κρίσιμο δίλλημα – σταυροδρόμι. Την φυγή στο εξωτερικό με οδηγό την ελπίδα ή την παραμονή στην Ελλάδα της υπομονής και της στασιμότητας. Από πολλές απόψεις το παραπάνω ερώτημα κρίνεται μάλλον ρητορικό και η απάντηση δίνεται από τις χιλιάδες νέων συμπολιτών μου , οι οποίοι αναζητούν ένα αύριο αντίστοιχο των δυνατοτήτων και φιλοδοξιών τους στο εξωτερικό. Ωστόσο βαθιά μέσα μου υπάρχει ένα ‘’ αν ‘’. Αν δεν προσπαθήσουμε εμείς οι νέοι , εάν δεν διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί τότε είμαστε καταδικασμένοι. Προς Θεού δεν θα θεωρηθεί ρίψασπις , εκείνος που προτιμά την απευθείας έξοδο στο εξωτερικό. Αυτοί οι λίγοι όμως , οι οποίοι θα αρχίσουν έναν αγώνα για το μέλλον και το αύριο, ας είναι η έμπνευση , ας είναι η αφορμή για να αγωνιστούν στο πλάι τους και εκείνοι που επέλεξαν τη φυγή από την πατρίδα ή την αποχή από την δράση.

Δεν μιλάμε για πολιτική! Δεν μιλάμε για ιδεολογία! Μιλάμε για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας στον τόπο μας. Θεωρώ καθήκον μου λοιπόν να πολεμήσω , πρώτα απ΄όλα για το μέλλον το δικό μου. Ο εγωισμός δεν είναι κακός , εάν είναι καλοπροαίρετος και δημιουργικός. Ας ενώσουμε όλοι οι νέοι τον εγωισμό μας και την διάθεση μας για αλλαγή αυτού του τόπου. Επί τω έργω! Όχι εξ αποστάσεως , ούτε εκ του ασφαλούς. Οι τολμηροί να βγουν μπροστά και να συνδράμουν! Οι νωχελικοί ας περιμένουν την ευκαιρία εξ ουρανού.

Επιτέλους λοιπόν ας γίνει μια αρχή. Και σιγά – σιγά , βήμα – βήμα , λιθαράκι – λιθαράκι να πετύχουμε την αλλαγή που μας αξίζει. Την αλλαγή που συνάδει με το μορφωτικό επίπεδο της νεολαίας που εγκαταλείπει κατά ριπάς τη χώρα ή δυστυχώς παραμένει εδώ αναξιοποίητο.

Είναι δικαίωμα μας , είναι ευθύνη μας.

Γι ‘ αυτό επιλέγω κίνημα ευθύνης , γιατί δεν είναι κόμμα , ούτε αποτελεί κομμάτι του συστήματος. Απευθύνω λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση στους απανταχού νέους και νέες, οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο αδιέξοδο μαζί μου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Υγ.1: Η γραφειοκρατία και οι αγκυλώσεις του συστήματος καταπολεμούνται μόνο με την οργανωμένη προσπάθεια.

Υγ.2 : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ.

Γ.Καραγιαννίδης

Εκπρόσωπος τύπου Κίνηματος ευθύνης