Πρότυπο εκπαιδευτικό παραγωγικό χωριό από το Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Ένας χρόνος με το Δ.ΕΚ.Α. Ημερίδα για τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση υγιών αναπτυξιακών σχεδίων

  Στην προσπάθεια του να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις [ ... ]

Ειδήσεις
Εκδήλωση του Δ.Ε.Κ.Α για την ανάπτυξη και την καινοτομία

Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του [ ... ]

Ειδήσεις
Ασφαλιστικό: Μια Απλή Μεταβατική Λύση

                              

Το μεγαλύτερο πρόβλημα [ ... ]

Ειδήσεις
Πρώτη στην αύξηση φόρων η Ελλάδα την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

 

 

Το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2014 κατά [ ... ]

Ειδήσεις
Σύντομα αναμένεται συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Εγια τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

    Τη βεβαιότητά του ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή [ ... ]

Ειδήσεις
Δύο νέα  προγράμματα του ΟΑΕΔ ξεκινούν άμεσα

  Βγήκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για δύο νέα προγράμματα

Ο Οργανισμός [ ... ]

Ειδήσεις
Διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων με ευκαιρίες για τους νικητές

    Η Επιτροπή Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δικτύου [ ... ]

Ειδήσεις
Μυστικό έγγραφο επιβεβαιώνει την σύσταση και εδραίωση του ISIS

 

 

του Πάνου Παναγιώτου

Ποιοι, πότε και πού ίδρυσαν τον [ ... ]

Ειδήσεις
G20: Υιοθέτησαν το σχέδιο κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (φώτο) της Ομάδας των [ ... ]

Ειδήσεις
Μουζάλας: Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τους πρόσφυγες

 

 

"Δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί η Αθήνα από τη στιγμή [ ... ]

Ειδήσεις
Άλλα άρθρα

 

 

«Ο μακρύς κατάλογος των μεταρρυθμίσεων του Τσίπρα» είναι ο τίτλος ενός σχετικού άρθρου το οποίο φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», η καθημερινή οικονομική εφημερίδα του Ομίλου Holzbrink στη Γερμανία και στο οποίο περιγράφεται η πρωταρχική ανάγκη υλοποίησης μιας σειράς από 105 συνολικά μέτρων, τα οποία απαιτούνται για να αλλάξει το επενδυτικό και αναπτυξιακό τοπίο στην Ελλάδα, από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα ο αρθρογράφος συνεχίζει τονίζοντας ότι ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων είναι τόσο μεγάλος αφού συμπεριλαμβάνει και όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέφυγαν ή καθυστέρησαν να υλοποιήσουν κατά την τελευταία πενταετία.

Στο ίδιο άρθρο, το οποίο σχετίζεται με το ελληνικό θέμα, φιλοξενείται και συνέντευξη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις (φώτο), ο οποίος ως γνωστόν είναι επιφορτισμένος και με την επιτήρηση των χωρών της Ευρωζώνης.

«Είναι σημαντικό να εφαρμόσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο πακέτο», υπογραμμίζει ο Ντoμπρόφσκις, ο οποίος θεωρεί ότι η πατρίδα μας, μπορεί να επιστρέψει στη σταθερότητα και αφού την επαίνεσε για τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις συνέδεσε την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας με την πραγματική πρόοδό τους.

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Πρώτη προτεραιότητα έχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε στην άρση της απαγόρευσης ροής κεφαλαίων».

Για την συζήτηση σε ότι αφορά το χρέος ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι το Eurogroup θα ήταν έτοιμο να αρχίσει σχετική συζήτηση μετά την έκθεση των θεσμών για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Απαντώντας ο κ. Ντομπρόβσκις σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου αποκαλύπτει ότι ανεπίσημα ίσως συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους στη διάρκεια συνάντησης του ΔΝΤ στη Λίμα.

Συνεχίζοντας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, δήλωσε ότι συμφωνεί με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών για πιθανή ανάπτυξη εντός του 2016.

«Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκε, τότε η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να κινείται κατά την διάρκεια του δεύτερου εξάμηνου του 2016.

Δεν είμαστε σε θέση, τόνισε, να προβλέψουμε ότι η Ελλάδα θα βγει με βεβαιότητα μέσα στο 2016 από την ύφεση, αλλά το απαραίτητο αναπτυξιακό δυναμικό υπάρχει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί ο δημοσιονομικός τομέας».

Κλείνοντας την συνέντευξη του επεσήμανε ότι «Μπορούμε πάντα να ψάχνουμε για τεχνικές λύσεις, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε πρόοδο όσον αφορά στο σύνολο του προγράμματος» προσθέτοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των εταίρων της στην Ευρωζώνη «και σε πολλές χώρες αυτή η πρώτη αξιολόγηση αποτελεί σημαντικό δείκτη».