Πρότυπο εκπαιδευτικό παραγωγικό χωριό από το Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Ένας χρόνος με το Δ.ΕΚ.Α. Ημερίδα για τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση υγιών αναπτυξιακών σχεδίων

  Στην προσπάθεια του να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις [ ... ]

Ειδήσεις
Εκδήλωση του Δ.Ε.Κ.Α για την ανάπτυξη και την καινοτομία

Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του [ ... ]

Ειδήσεις
Ασφαλιστικό: Μια Απλή Μεταβατική Λύση

                              

Το μεγαλύτερο πρόβλημα [ ... ]

Ειδήσεις
Πρώτη στην αύξηση φόρων η Ελλάδα την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

 

 

Το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2014 κατά [ ... ]

Ειδήσεις
Σύντομα αναμένεται συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Εγια τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

    Τη βεβαιότητά του ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή [ ... ]

Ειδήσεις
Δύο νέα  προγράμματα του ΟΑΕΔ ξεκινούν άμεσα

  Βγήκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για δύο νέα προγράμματα

Ο Οργανισμός [ ... ]

Ειδήσεις
Διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων με ευκαιρίες για τους νικητές

    Η Επιτροπή Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δικτύου [ ... ]

Ειδήσεις
Μυστικό έγγραφο επιβεβαιώνει την σύσταση και εδραίωση του ISIS

 

 

του Πάνου Παναγιώτου

Ποιοι, πότε και πού ίδρυσαν τον [ ... ]

Ειδήσεις
G20: Υιοθέτησαν το σχέδιο κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (φώτο) της Ομάδας των [ ... ]

Ειδήσεις
Μουζάλας: Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τους πρόσφυγες

 

 

"Δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί η Αθήνα από τη στιγμή [ ... ]

Ειδήσεις
Άλλα άρθρα

 

του Νίκου Παπαδάκου 

Άλμπερτ Αϊνστάιν "Αν μία ιδέα στην αρχή, δεν φαίνεται τρελή, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα γι΄αυτήν"

Η Ελλάδα σήμερα μπορεί να "υπερηφανεύεται" ότι δεν επέτρεψε σε καμία πραγματικά αναπτυξιακή προσπάθεια το δικαίωμα να παράξει πλούτο για τον εαυτό της και τη χώρα.

Η νέα τάξη πραγμάτων τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία η οποία σιγά σιγά διαμορφώθηκε στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης, μαζί με τα κόμματα τα οποία την δημιούργησαν, πάλεψε με νύχια και με δόντια ώστε να βρίσκεται η χώρα στην "ευχάριστη" θέση να μην μπορεί να προσφέρει πλέον ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες σχεδόν σε κανέναν από το ευρύτατο φάσμα επενδυτικών των τομέων τους οποίους θα έπρεπε να έχει από καιρό αναπτύξει η πατρίδα μας.

Άλλωστε με την "αρωγή" του κράτους και των πολιτικών, όλα τα τελευταία (και τα προηγούμενα όμως) χρόνια δεν έγινε καμία από εκείνες τις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές κινήσεις οι οποίες να ανοίγουν νέους επενδυτικούς ορίζοντες και ευνοούν τόσο τις νέες όσο και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Από την κοινωνία και τους πολίτες αυτής της χώρας έλειψαν πολλά από εκείνα τα οποία εθεωρούντο δεδομένα λίγα χρόνια πριν.

Μας έλειψαν τα χρήματα, μας έλειψαν οι ευκαιρίες, μας έλειψε η ελπίδα, μας έλειψε το όραμα, μας έλειψε η προοπτική.

Αντίστοιχα από το κράτος και τους πολιτικούς οι οποίοι το διοίκησαν έλειψε η καλή πρόθεση, έλειψε η τόλμη, έλειψε η διάθεση.

Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάτι δεν τους λείπει και μας το παρέχουν αυθόρμητα και σε μεγάλες ποσότητες. Το χιούμορ!

Το χιούμορ ή μάλλον ή ειρωνεία γιατί δεν μπορεί τίποτε άλλο παρά ειρωνικά να είναι όλα αυτά που μπορεί να διαβάσει κανείς στις ανακοινώσεις των οργανισμών οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί από το μεγάλο κράτος όχι, προς Θεού, για να βολέψουν ανθρώπους και συμφέροντα αλλά για να προωθήσουν την επιχειρηματικότητα της πατρίδας μας.

Για παράδειγμα διαβάζει κανείς από την κεντρική σελίδα ενός από τους κρατικοδίαιτους οργανισμούς ότι

"Στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας αναμένεται η βιώσιμη ανάπτυξη τομέων όπως του τουρισμού, των ΤΠΕ, της ενέργειας, των περιβαλλοντικών επιστημών, των τροφίμων, των ποτών και της γεωργίας, των μεταφορών, καθώς και των επιστημών υγείας. Το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, οι  σύγχρονες υποδομές, η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, και οι δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης προσελκύουν το ενδιαφέρον  επενδυτών από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, το νέο επενδυτικό πλαίσιο υποστηρίζει τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων συνεργιών.

Μια εξωστρεφής οικονομία, επικεντρωμένη στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να προσβλέπουν σε ευνοϊκές αποδόσεις. Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι το οικονομικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μια ιδανική πύλη προς τη Μέση Ανατολή, τη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, και ένας αναδυόμενος διαμετακομιστικός κόμβος  για ολόκληρη την περιοχή" και δικαίως αναρωτιέται.

Βρε μπας και ζω σε άλλη χώρα?

Βρε μπας και γίνονται θαύματα στην οικονομία της Ελλάδας και εγώ έχω μείνει έξω από την ανάπτυξη και την πρόοδο?

Βρε μπας και με τα Capital controls,τις παλινωδίες, τα μεγάλα λόγια και την λιτότητα καταφέραμε να αλώσουμε τις αγορές της Βαλκανικής, της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης και εγώ νομίζω ότι απλά εξαθλιωνόμαστε καθημερινά?

Μήπως όλοι αυτοί οι οποίοι καθημερινά καταφθάνουν στα Ελληνικά νησιά και όχι μόνο προερχόμενοι από τις χώρες της μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής είναι το αποτέλεσμα της προσέλκυσης επενδυτών προς το "οικονομικό κέντρο της Ν.Α Ευρώπης, την ιδανική πύλη προς την Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική (!!!)"?

Για να μην παρεξηγηθώ, διαστρεβλωθούν τα λεγόμενα μου και αναγκαστώ να δεχτώ τις φραστικές επιθέσεις των πολιτικών ( κάτι άλλωστε που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά οι πολιτικοί της χώρας αφού, δυστυχώς, δεν διαπρέπουν σε τίποτε άλλο παρά μόνο στα λόγια), οφείλω να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο ότι προς Θεού δεν έχω τίποτα με τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι περνούν από την χώρα μας και φρονώ ότι σε σωστές και οργανωμένες οικονομίες μπορούν να προσφέρουν στις χώρες οι οποίες θα τους ανοίξουν την αγκαλιά τους.

Άλλωστε, πως θα μπορούσαμε άραγε εμείς οι Έλληνες να έχουμε κάτι με τους μετανάστες αφού πρώτοι εμείς χτίσαμε στο παρελθόν την οικονομία μας πάνω στα χρήματα τα οποία παρήγαγαν σε ξένες χώρες τα εργατικά μας χέρια και τα τελευταία χρόνια διαρκώς εξάγουμε ένα μεγάλο μέρος από τους νέους επιστήμονες της χώρας. Και μάλιστα χωρίς να βρισκόμαστε σε πόλεμο όπως οι προερχόμενοι από την Συρία πρόσφυγες.

Ή μήπως δεν είναι έτσι? Μήπως έχουμε και μεις πόλεμο? Πόλεμο με την ανάπτυξη, πόλεμο με την διαφάνεια, πόλεμο με την αλήθεια.

Οι πολιτικοί αυτής της χώρας έχουν κηρύξει εδώ και πολλά χρόνια τον πόλεμο σε κάθε τι το οποίο θα μπορούσε να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά της διαφθοράς, της ασυνειδησίας, της αντιπαραγωγικότητας, του ρουσφετιού, του βολέματος, της αρπαχτής και της υποτέλειας.

Και από αυτό τον πόλεμο δεν βγαίνει αλώβητος κανείς γιατί είναι ένας πόλεμος χωρίς τέλος.

Όλες οι υπόλοιπες συρράξεις, ακόμη και αυτές με παγκόσμια διάσταση, έχουν ημερομηνία λήξης.

Και την λήξη κάθε πολέμου ακολουθεί η ανασυγκρότηση.

Στην Ελλάδα ο πόλεμος των πολιτικών και του κράτους απέναντι σε εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να ελπίζουν στην έντιμη δημιουργική και ανταγωνιστική παραγωγικότητα, δεν αναμένεται να τελειώσει ποτέ!

Εκτός εάν κάποια στιγμή αυτές οι διωκόμενες στην Ελλάδα, δυνάμεις της ανάπτυξης και της εργασίας συνειδητοποιήσουν ότι είναι προτιμότερο να συγκρουστούν ακόμη και βίαια όπου χρειαστεί με το παντοδύναμο και ανήθικο κατεστημένο (άλλωστε κατά τον Αϊνστάιν: Η δύναμη ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική), οδηγώντας έστω και μέσα σε καταιγίδα, τη βάρκα της προόδου στο ήρεμο λιμάνι της ευημερίας από το να επιβιβαστούν σε κάποια βάρκα των δουλεμπόρων με προορισμό το άγνωστο.

Γιατί εκεί θα καταλήξουμε όλοι στο τέλος αν δεν πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.

Ακολουθώντας την ανάποδη πορεία των προσφυγικών καραβιών, να εγκαταλείψουμε τη γη των προγόνων μας.