Πρότυπο εκπαιδευτικό παραγωγικό χωριό από το Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Ένας χρόνος με το Δ.ΕΚ.Α. Ημερίδα για τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση υγιών αναπτυξιακών σχεδίων

  Στην προσπάθεια του να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις [ ... ]

Ειδήσεις
Εκδήλωση του Δ.Ε.Κ.Α για την ανάπτυξη και την καινοτομία

Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του [ ... ]

Ειδήσεις
Ασφαλιστικό: Μια Απλή Μεταβατική Λύση

                              

Το μεγαλύτερο πρόβλημα [ ... ]

Ειδήσεις
Πρώτη στην αύξηση φόρων η Ελλάδα την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

 

 

Το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2014 κατά [ ... ]

Ειδήσεις
Σύντομα αναμένεται συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Εγια τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

    Τη βεβαιότητά του ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή [ ... ]

Ειδήσεις
Δύο νέα  προγράμματα του ΟΑΕΔ ξεκινούν άμεσα

  Βγήκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για δύο νέα προγράμματα

Ο Οργανισμός [ ... ]

Ειδήσεις
Διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων με ευκαιρίες για τους νικητές

    Η Επιτροπή Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δικτύου [ ... ]

Ειδήσεις
Μυστικό έγγραφο επιβεβαιώνει την σύσταση και εδραίωση του ISIS

 

 

του Πάνου Παναγιώτου

Ποιοι, πότε και πού ίδρυσαν τον [ ... ]

Ειδήσεις
G20: Υιοθέτησαν το σχέδιο κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (φώτο) της Ομάδας των [ ... ]

Ειδήσεις
Μουζάλας: Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τους πρόσφυγες

 

 

"Δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί η Αθήνα από τη στιγμή [ ... ]

Ειδήσεις
Άλλα άρθρα
 
 
Στην Αττάλεια, το περίφημο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, για τη 2ήμερη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G20.

«Στη Σύνοδο G20, συζήτησαν για το παγκόσμιο εμπόριο, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, όμως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο, άλλαξαν τη βασική ατζέντα», σημειώνει η απεσταλμένη του euronews Μαργκαρίτα Σφόρσα.

Ο μεγάλος απών της Συνόδου, ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο αντικατέστησε ο υπουργός των Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, που δέχτηκε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και των άλλων ηγετών της Συνόδου.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ομάδας G20, όπου μετέχουν και οι αναδυόμενες οικονομίες, Ινδία, Βραζιλία, Σαουδική Αραβία και Κίνα, καταδίκασαν κατηγορηματικά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και στην Τουρκία, μόλις ένα μήνα πριν.

Η τρομοκρατία και οι βίαιες ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους, υπενθύμισαν τον επείγοντα χαρακτήρα μιας πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της Συρίας. Το θέμα συζητήθηκε σε αρκετές συναντήσεις, όπως ανάμεσα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα (φώτο) και στον ομόλογό του της Τουρκίας, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η συζήτηση που είχαμε ήταν πολύ χρήσιμη όσον αφορά την συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε για να ενισχύσουμε και να οχυρώσουμε τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, όπου δρα το Ισλαμικό Κράτος. Θα εντείνουμε τις κοινές μας προσπάθειες για να δημιουργήσουμε μια ειρηνική μετάβαση στη Συρία», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών, τάχθηκαν υπέρ μιας ισχυρής συνεργασίας, στην ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με τη ροή των ξένων τρομοκρατών, την καταπολέμηση των πηγών χρηματοδότησης τους, όπως επίσης το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των τρομοκρατών.

«Μόνο αν συνεργαστούμε για την πλήρη ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με ύποπτες συναλλαγές, θα είμαστε σε θέση να σταματήσουμε αποτελεσματικά αυτή την απειλή», ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρος της ΕΕ.

Από την 11η Σεπτεμβρίου υπήρξε τεράστια πρόοδος σε παγκόσμιο επίπεδο στον εντοπισμό των πηγών χρηματοδότησης των τρομοκρατών, αλλά για τον Ντομένικο Λομπάρντι, από το καναδέζικο think tank «CIGI», έναν οργανισμό που παρακολουθεί στενά τις εργασίες της ομάδας G20, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις πολιτικές για την εξάλειψη των αιτιών της τρομοκρατίας, αλλά και της φτώχειας.

«Η καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, δεν πρόκειται να εξαλείψει την τρομοκρατία αυτή καθαυτή, καθώς χρειάζεται να μπουν σε εφαρμογή τρόποι για την οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα φέρει όφελος σε μια σειρά από μεγάλες περιοχές, χώρες και λαούς», λέει ο Λομπάρντι.

Χάρη στην πίεση της τουρκικής κυβέρνησης και της ΕΕ, η Σύνοδος G20 αναγνώρισε για πρώτη φορά το μέγεθος της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, ως παγκόσμιο πρόβλημα. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Oxfam, ζητά περισσότερη χρηματοδοτική στήριξη, όχι μόνο για ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά μέσα από μακροπρόθεσμα σχέδια ανάπτυξης σε χώρες που φιλοξενούν πρόσφυγες από τη Συρία.

«Η πραγματικότητα για τους πρόσφυγες στο Λίβανο και την Ιορδανία, όπου η Oxfam δραστηριοποιείται είναι δύσκολη. Οι πρόσφυγες έχουν όλο και λιγότερη βοήθεια και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν το δικαίωμα να διαμένουν νόμιμα στις χώρες αυτές. Δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες. Αυτό τους κάνει ακόμη πιο απελπισμένους», λέει ο Ντάνιελ Γκόβεραν.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, είναι και οι παγκόσμιοι στόχοι περί της βιώσιμης ανάπτυξης, που εξέτασε ο ΟΗΕ στη Γενική Συνέλευσή του το 2015, το θέμα της φορολογίας, αλλά και η ανοιχτή υπόθεση της κλιματικής αλλαγής, πριν τη διεξαγωγή της κλιματικής συνόδου στη Γαλλία.

πηγή:"Euronews"