Πρότυπο εκπαιδευτικό παραγωγικό χωριό από το Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Ένας χρόνος με το Δ.ΕΚ.Α. Ημερίδα για τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση υγιών αναπτυξιακών σχεδίων

  Στην προσπάθεια του να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις [ ... ]

Ειδήσεις
Εκδήλωση του Δ.Ε.Κ.Α για την ανάπτυξη και την καινοτομία

Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του [ ... ]

Ειδήσεις
Ασφαλιστικό: Μια Απλή Μεταβατική Λύση

                              

Το μεγαλύτερο πρόβλημα [ ... ]

Ειδήσεις
Πρώτη στην αύξηση φόρων η Ελλάδα την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

 

 

Το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2014 κατά [ ... ]

Ειδήσεις
Σύντομα αναμένεται συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Εγια τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

    Τη βεβαιότητά του ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή [ ... ]

Ειδήσεις
Δύο νέα  προγράμματα του ΟΑΕΔ ξεκινούν άμεσα

  Βγήκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για δύο νέα προγράμματα

Ο Οργανισμός [ ... ]

Ειδήσεις
Διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων με ευκαιρίες για τους νικητές

    Η Επιτροπή Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δικτύου [ ... ]

Ειδήσεις
Μυστικό έγγραφο επιβεβαιώνει την σύσταση και εδραίωση του ISIS

 

 

του Πάνου Παναγιώτου

Ποιοι, πότε και πού ίδρυσαν τον [ ... ]

Ειδήσεις
G20: Υιοθέτησαν το σχέδιο κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (φώτο) της Ομάδας των [ ... ]

Ειδήσεις
Μουζάλας: Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τους πρόσφυγες

 

 

"Δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί η Αθήνα από τη στιγμή [ ... ]

Ειδήσεις
Άλλα άρθρα

 

Η άφιξη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου και όπως είναι φυσικό η επίσκεψη του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το σύνολο των επενδυτώνοι οποίοι έχουν στρέψει και πάλι το βλέμμα τους προς την χώρα μας.

Η κίνηση αυτή του προέδρου Ολάντ (φώτο του γάλλου προεδρού με τον Αλέξη Τσίπρα) να γίνει δηλαδή ο πρώτος ξένος ηγέτης ο οποίος θα επισκεφτεί την πατρίδα μας ένα μόλις μήνα μετά από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου αποτελεί εκτός από ένα μήνυμα στήριξης προς την νέα ελληνική κυβέρνηση και μια κίνηση ισχυροποίησης των γαλλικών συμφερόντων μέσα στο υπό διαμόρφωση καινούργιο επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος όμως θεωρεί ώς προϋπόθεση της όποιας πολιτικής και επιχειρηματικής στήριξης προωθήσει η Ελλάδα να δώσει όλα τα απαραίτητα εκείνα δείγματα γραφής που συνηγορούν προς την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου.

Ο όρος αυτός είναι απαράβατος για την γαλλική πλευρά καθώς στην αξιοπιστία της χώρας μας στηρίχτηκε η Γαλλία και στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας καθ' όλη τη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων του Ιουλίου.

Μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει, κατά τον πρόεδρο Ολάντ, να δείξει με μεταρρυθμίσεις ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες υπέγραψε.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τα πάντα μπορούν να αλλάξουν προς το χειρότερο για την Αθήνα, όπως δήλωναν κύκλοι της γαλλικής κυβέρνησης.

Εάν η Ελληνική πλευρά πάντως τηρήσει τις δεσμεύσεις της τότε ανοίγεται κατά τον πρόεδρο Ολάντ ένα μεγάλο πεδίο συνεργασιών, το οποίο θα ισχυροποιηθεί, κατά πολύ μάλιστα, εφόσον η Αθήνα δεχτεί να απαγγιστρωθεί από την τεράστια επιρροή που θεωρεί ότι ασκούν στην Αθήνα τόσο το Βερολίνο όσο και η Ουάσινγκτον.

Μάλιστα όπως σχολιάζει για το συγκεκριμένο θέμα ρεπορτάζ της "Καθημερινής"

" Φαίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι ένας άτυπος αγώνας επιρροής έχει ξεκινήσει". Και συνεχίζει το σχόλιο ότι, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιου είδους συναντήσεις, οι μεταρρυθμίσεις και γενικότερα οι τολμηρές πολιτικές που ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση έχουν πάντα και ένα επενδυτικό ενδιαφέρον για τον επισκέπτη.

Αν και ο πρόεδρος Ολάντ έρχεται στην Ελλάδα με συγκεκριμένες προτάσεις οιοποίες αφορούν την αξιοποίηση του σύνολο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας όμως ένα μεγάλο μέρος αυτών φαίνεται πως έχει καταλήξει σε γερμανικά χέρια ( π.χ Fraport και περιφερειακά αεροδρόμια) ενώ και τα αμερικανικά συμφέροντα έχουν ήδη οργανώσει τις διεκδικήσεις τους.

Η Γαλλία εκτιμάται πως θα ασκήσει την επιρροή της σε τομείς όπου ήδη δείξει το ενδιαφέρον της όπως είναι η διαχείρισης υδάτινων πόρων, η ενέργεια (ρεύμα, αέριο, υδρογονάνθρακες), το αεροδρόμιο του Καστελίου στην Κρήτη, τα logistics, τα περιφερειακά λιμάνια, οι αυτοκινητόδρομοι και κυρίωςαυτέςοι επεκτάσεις αυτών που αφορούν την Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, το κτηματολόγιο στο οποίο ιδιαιτέρως εξειδικεύονται και άλλα.

Ο ελληνικός τουρισμός επίσης φαίνεται να ενδιαφέρει ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις γαλλικέ ςεταιρείες τόσο σε επίπεδο tour operstors όσο και σε επίπεδο κρουαζιέρας για τιςοποίες προτείνουν να γίνει ο Πειραιάςκαι άλλες πόλεις της χώρας κέντρα για κρουαζιέρες σε όλη τη Μεσόγειο.

Ήδη μερικές από τις μεγάλες  γαλλικές εταιρείες ασκούν επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα στην χώρα μας, όπως η κατασκευαστική Vinci (γέφυρα Ρίου Αντιρίου, Αττική οδός κλπ) ενώ πολλές άλλες ετοιμάζονται να κατηφορίσουν προς τα μέρη μας έχοντας δείξει ενδιαφέρον για όλα τα προαναφερθέντα επενδυτικά πεδία όπως η γαλλικής ιδιοκτησίας, σουηδική Alsthom και η EDF για την ενέργεια, η Thales για την άμυνα και τις τεχνολογίες, η Sncf για την εξαγορά της Trenose κλπ.

Σημειώνεται πως η γαλλική εκστρατεία προς την Ελλάδα και τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, αναμένεται να εντατικοποιηθεί στο άμεσο μάλλον αφού μετά την επίσκεψη του προέδρου Ολάντ την Αθήνα θα επισκεφθεί και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο λόγος της άφιξης του σχετίζεται μεν με την θεσμική ιδιότητα την οποία διατηρεί στην Ε.Ε. και τα κοινοτικά όργανα αλλά ταυτόχρονα στο παρασκήνιο των συνομιλιών δεν θα παραλείψει να προωθήσει και τις γαλλικές επιχειρηματικές προτάσεις στηρίζοντας έτσι τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας του.

Επιχειρηματικοί κύκλοι του Δικτύου Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης σημείωναν με νόημα ότι κάποιες από τις γαλλικές εταιρείες, οι οποίες εγκατέλειψαν την χώρα, λόγω του αβέβαιου και ασαφούς κλίματος το οποίο επικρατούσε στην ελληνική αγορά καθώς και μιας σειράς εσφαλμένων ενεργειών των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, προετοιμάζονται να επιστρέψουν και να διερευνήσουν τους όρους συμμετοχής τους στη νέα πραγματικότητα.

Ο γαλλικός επιχειρηματικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Bouygues, με δραστηριοποίηση στην ενέργεια, τις κατασκευές, την κινητή τηλεφωνία, τα ΜΜΕ κλπ είναι σύμφωνα με τους κύκλους του Δ.Ε.Κ.Α ένας από τους στρατηγικούς παίκτες ο οποίος εφόσον ξεκαθαρίσουν και γίνουν διάφανοι οι όροι του παιχνιδιού στην Ελλάδα, ενδιαφέρεται να επενδύσει και μάλιστα άμεσα.