Πρότυπο εκπαιδευτικό παραγωγικό χωριό από το Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Ένας χρόνος με το Δ.ΕΚ.Α. Ημερίδα για τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση υγιών αναπτυξιακών σχεδίων

  Στην προσπάθεια του να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις [ ... ]

Ειδήσεις
Εκδήλωση του Δ.Ε.Κ.Α για την ανάπτυξη και την καινοτομία

Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του [ ... ]

Ειδήσεις
Ασφαλιστικό: Μια Απλή Μεταβατική Λύση

                              

Το μεγαλύτερο πρόβλημα [ ... ]

Ειδήσεις
Πρώτη στην αύξηση φόρων η Ελλάδα την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

 

 

Το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2014 κατά [ ... ]

Ειδήσεις
Σύντομα αναμένεται συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Εγια τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

    Τη βεβαιότητά του ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή [ ... ]

Ειδήσεις
Δύο νέα  προγράμματα του ΟΑΕΔ ξεκινούν άμεσα

  Βγήκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για δύο νέα προγράμματα

Ο Οργανισμός [ ... ]

Ειδήσεις
Διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων με ευκαιρίες για τους νικητές

    Η Επιτροπή Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δικτύου [ ... ]

Ειδήσεις
Μυστικό έγγραφο επιβεβαιώνει την σύσταση και εδραίωση του ISIS

 

 

του Πάνου Παναγιώτου

Ποιοι, πότε και πού ίδρυσαν τον [ ... ]

Ειδήσεις
G20: Υιοθέτησαν το σχέδιο κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (φώτο) της Ομάδας των [ ... ]

Ειδήσεις
Μουζάλας: Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τους πρόσφυγες

 

 

"Δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί η Αθήνα από τη στιγμή [ ... ]

Ειδήσεις
Άλλα άρθρα

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης "Δ.Ε.Κ.Α" γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια στις 2 Μαρτίου μέσα από μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών (ΤΙΤΑΝΙΑ Hotel) από περισότερα από 150 μέλη καθώς και εκλεκτούς φίλους του.

Εκπρόσωποι της πολιτικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι προσκεκλημένοι μια και όπως δήλωσαν στο τέλος της βραδιάς πολλοί από τους προσκεκλημένους ήταν η πρώτη φορά που ένας υγιής επιχειρηματικός – επαγγελματικός φορέας έχει στηρίξει τόσο ενεργά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τους βασικούς άξονες της πολιτικής του δηλαδή την ανάπτυξη της χώρας μέσα από την καινοτόμο παραγωγικότητα και την δραστική καταπολέμηση της ανεργίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.30 με το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Ηλιάδη, μια εξέχουσα προσωπικότητα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να αναλαμβάνει τον ρόλο του συντονιστή της εκδήλωσης.

Στο θερμό του καλωσόρισμα ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στο ρόλο του Δ.Ε.Κ.Α στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων τα οποία αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει το σύνολο του ιδιωτικού τομέα και τα οποία στο μεγαλύτερο βαθμό οφείλονται στην αναλγησία του κράτους εξαιτίας της μικροκομματικής αντίληψης όλων σχεδόν των πολιτικών των κομμάτων που κυβέρνησαν την Ελλάδα.

Κάλεσε μάλιστα, κλείνοντας ο κ. Ηλιάδης, τους έντιμους πολιτικούς της χώρας να αποστασιοποιηθούν από την ψηφοθηρική αντίληψη που θέλει τις εύκολες συμμαχίες και να στηρίξουν τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα που θα δώσει την ανάπτυξη στην πατρίδα μας.

Στην συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον υπουργό Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα που διέγνωσε κατά την διάρκεια της υπουργικής του θητείας και τα οποία σχετίζονται από την άρνηση εκσυγχρονισμού και αλλαγής νοοτροπίας από ένα μεγάλο μέρος της κρατικής μηχανής.

Επισήμανε την μη αξιοποίηση μεγάλων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά την δασοπονία η οποία συμμετέχει στο ΑΕΠ με ποσοστό μόλις 0.2% ενώ σε άλλες προηγμένες χώρες όπως στις σκανδιναβικές το ποσοστό πλησιάζει το 40%!.

Τόνισε ότι ο ίδιος ότι θερμός υποστηρικτής της κάθε έντιμης προσπάθειας του ιδιωτικού τομέα από τον οποίο προέρχεται και ο ίδιος και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την στήριξη που δίνουν στην προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας της χώρας.

Έκλεισε μάλιστα ο κ. Τσιρώνης την ομιλία του λέγοντας ότι ο υγιής ιδιωτικός τομέας τον οποίο εκπροσωπεί το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης, πρέπει να υποστηριχθεί ενεργά από τo κράτος και τα όργανα του αφού αποτελεί την πλέον σοβαρή προοπτική για την πρόοδο της χώρας καθώς και ότι απαιτείται ένα σωστό θεσμικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα το οποίο πρέπει να υιοθετήσει η χώρα.

Στη συνέχεια προσήλθε στο βήμα ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος κ Μανιάτης ο οποίος αναφέρθηκε στις ευθύνες του κράτους για την καθυστέρηση στον μετασχηματισμό της οικονομίας της χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από την περίοδο της υπουργικής του θητείας.

Τόνισε μάλιστα ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αγκαλιάσουν τέτοιες πρωτοβουλίες σαν αυτή του Δ.Ε.Κ.Α και τόσο ότι ο ίδιος όσο και ο πολιτικός χώρος τον οποίον εκπροσωπεί θα στηρίξει ενεργά την πρωτοβουλία του φορέα.

Ακολούθησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής (φώτο), ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας στην ανάγκη ύπαρξης ενός φορέα όπως το ¨Δ.Ε.Κ.Α." και στην υπομονή και την προσπάθεια που πρέπει να έχουν και να καταβάλουν οι άνθρωποι του φορέα μέχρι να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και υποσχέθηκε ότι μέσα στο 2016 το υπουργείο του οποίου προΐσταται θα έχει ενοποιήσει ψηφιακά ένα μεγάλο μέρος από τις επιμέρους υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξασφαλίζοντας ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στις συνδιαλλαγές των πολιτών με το κράτος.

Έκλεισε δε την ομιλία του ανανεώνοντας την στήριξη του στην προσπάθεια του Δικτύου Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης την οποία αποδεικνύει εμπράκτως συμμετέχοντας ένθερμα σε όλες της τις εκδηλώσεις από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του τονίζοντας " και του χρόνου πάλι εδώ, δυνατότεροι και περισσότεροι".

Στο βήμα τον διαδέχτηκε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος του Δικτύου Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαδάκος.

Αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και παρουσίασε ονομαστικά όλους τους συνεργάτες του φορέα ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην μεγάλη ανάγκη του ελληνικού επιχειρηματικού και επαγγελματικού κλάδου για έναν διαρκή υγιή εκσυγχρονισμό, η οποία αποτέλεσε και τον κύριο λόγο δημιουργίας του Δ.Ε.Κ.Α.

Μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε ο φορέας κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας του και οι οποίες κυρίως προήλθαν από την εσφαλμένη νοοτροπία και αντίληψη περί επιχειρηματικότητας τόσο των ιδίων των επιχειρηματιών όσο και των υπηρεσιών του κράτους.

Ξεκινήσαμε λίγοι, τόνισε χαρακτηριστικά, μείναμε ακόμη λιγότεροι όταν ξεκαθαρίσαμε στα υποψήφια μέλη μας ότι δεν αποτελούμε ένα καινούργιο προθάλαμο διαπλοκής και εξυπηρέτησης της κάθε νέας κυβέρνησης αλλά τελικά καταφέραμε με υπομονή και υπομονή να αναπτυχθούμε και να μεγαλώσουμε με κύριο άξονα της πολιτικής μας την αλλαγή νοοτροπίας και την συνειδητοποίηση από τα μέλη μας νέας επιχειρηματικής ηθικής που στηρίζεται στη διεθνή υγιή ανταγωνιστικότητα και όχι στον «κάθε μπάρμπα στην Κορώνη»

Αναφέρθηκε στο ρόλο του Δικτύου ΔΕΚΑ, στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας της πατρίδας μας καθώς και στα εργαλεία του φορέα για την υγιή ανάπτυξη και την αύξηση της παραγωγικότητας όπως την Δεξαμενή Σύγχρονης Σκέψης, τον Συνήγορο του Επιχειρηματία, την Β2Β Εξωστρέφεια, τις Επιτροπές Περιφερειακής Ανάπτυξης με τα αντίστοιχα Ινστιτούτα, το Χρηματοδοτικό Ταμείο στήριξης Επενδύσεων κλπ

Σε μια σύντομη αναφορά των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του φορέα, μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ο κ. Παπαδάκος παρουσίασε μια σειρά από επιτυχημένες πρωτοβουλίες που έχει να επιδείξει στη σύντομη πορεία του ο οργανισμός όπως η δημιουργία Θερμοκοιτίδων στην Αθήνα και την περιφέρεια, την ανάπτυξη ερευνητικού κέντρου παραγωγής γενοσήμων καθώς και πρωτοτύπων φαρμάκων με βάση φυτικές πρώτες ύλες από την ελληνική ύπαιθρο, τον σχεδιασμό πρότυπου εκπαιδευτικού και παραγωγικού χωριού για οικονομικούς μετανάστες, την σύνδεση νέων καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς καθώς και με τα διεθνή fund τα εξειδικευμένα στις νέες τεχνολογίες κλπ.

"Ο ιδιωτικός τομέας, μόνος του ακόμη και χωρίς καμία ενίσχυση του κράτους, μπορεί να φέρει την ανάπτυξη και σταδιακά την αποκατάσταση των συνεπειών της κρίσης" κατέληξε ο πρόεδρος του Δ.Ε.Κ.Α επισημαίνοντας ότι το μόνο που χρειάζεται η χώρα από την δημόσια διοίκηση είναι ένα σωστό θεσμικό πλαίσιο και σαφείς όρους για την επιχειρηματικότητα με διάρκεια και χωρίς τις εκπλήξεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει.

Τέλος ο κ Παπαδάκος παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις τις οποίες συνέταξε και προώθησε ο φορέας προς την Ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους Διεθνείς θεσμούς χωρίς όμως να βρει την πρέπουσα ανταπόκριση, όπως:

την δημιουργία ενός επενδυτικού αξιόγραφου για τον τουρισμό, τις εξαγωγές κι το διαμετακομιστικό εμπόριο το οποίο θα έριχνε γύρω στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ προ τις παραγωγικές επιχειρήσεις εξασφαλίζοντας μια ετήσια ανάπτυξη της τάξη του 5% δημιουργώντας παράλληλα μέσα σε μα επταετία 1,5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας,

την ανάπτυξη ενός πρασίνου παραγωγικού κι εκπαιδευτικού ωριού για τους ανέργους,

την δημιουργία μίας θέσης γενικού γραμματέα παρά τον πρωθυπουργό υπεύθυνου για τα θέματα που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα με παράλληλη χρήση ενός ηλεκτρονικού κόμβου εξυπηρέτησης κλπ

Κλείνοντας δήλωσε ότι η πρόθεση του φορέα είναι να συνεχίσει την προσπάθεια του για την αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας της χώρας, την υγιή ανταγωνιστικότητα κι την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα το καταφέρει με την βοήθεια ή μη της πολιτείας.

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας τόνισε «Εμείς θα είμαστε παντού όπου θα μας χρειάζεται ο έντιμος επιχειρηματίας, ο επαγγελματίας, ο εργαζόμενος, ο νέος άνθρωπος. Εύχομαι να βρίσκεστε και εσείς εκεί μαζί μας»

Μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Τυχερός της βραδιάς ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης στον οποίο έπεσε το φλουρί ενώ στη συνέχεια τα στελέχη του Δ.Ε.Κ.Α κκ Παρασκευόπουλος, Πετρίδης και Καραγιαννίδης παρουσίασαν τα υπό υλοποίηση αναπτυξιακά έργα του φορέα και απάντησαν σε ερωτήσει των παραβρισκόμενων επιχειρηματιών.