Πρότυπο εκπαιδευτικό παραγωγικό χωριό από το Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Ένας χρόνος με το Δ.ΕΚ.Α. Ημερίδα για τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση υγιών αναπτυξιακών σχεδίων

  Στην προσπάθεια του να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις [ ... ]

Ειδήσεις
Εκδήλωση του Δ.Ε.Κ.Α για την ανάπτυξη και την καινοτομία

Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του [ ... ]

Ειδήσεις
Ασφαλιστικό: Μια Απλή Μεταβατική Λύση

                              

Το μεγαλύτερο πρόβλημα [ ... ]

Ειδήσεις
Πρώτη στην αύξηση φόρων η Ελλάδα την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

 

 

Το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2014 κατά [ ... ]

Ειδήσεις
Σύντομα αναμένεται συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Εγια τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

    Τη βεβαιότητά του ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή [ ... ]

Ειδήσεις
Δύο νέα  προγράμματα του ΟΑΕΔ ξεκινούν άμεσα

  Βγήκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για δύο νέα προγράμματα

Ο Οργανισμός [ ... ]

Ειδήσεις
Διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων με ευκαιρίες για τους νικητές

    Η Επιτροπή Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δικτύου [ ... ]

Ειδήσεις
Μυστικό έγγραφο επιβεβαιώνει την σύσταση και εδραίωση του ISIS

 

 

του Πάνου Παναγιώτου

Ποιοι, πότε και πού ίδρυσαν τον [ ... ]

Ειδήσεις
G20: Υιοθέτησαν το σχέδιο κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (φώτο) της Ομάδας των [ ... ]

Ειδήσεις
Μουζάλας: Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τους πρόσφυγες

 

 

"Δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί η Αθήνα από τη στιγμή [ ... ]

Ειδήσεις
Άλλα άρθρα

 

 

 

Νέα Υόρκη: Περισσότεροι από 150 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων προσήλθαν στην σύνοδο κορυφής ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη (φώτο), όπου υιοθετήθηκε κατά την εναρκτήρια μέρα η Ατζέντα 2030 για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η οποία έχει ως στόχο την εξάλειψη της φτώχειας και τη προστασία του περιβάλλοντος ενώ επιδιώκει την οικοδόμηση μιας αξιοπρεπούς ζωής για όλους χωρίς αποκλεισμούς.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ ακολούθησαν ομιλίες από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης.

Συγκεκριμένα οι ηγέτες του κόσμου, υιοθέτησαν χθες Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας και της κλιματικής αλλαγής το οποίο θα εφαρμοστεί τα επόμενα 15 χρόνια.

Κατά την έναρξη μιας συνόδου, η οποία θα τερματιστεί αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τέθηκαν 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης οι οποίοι πρέπει να υλοποιηθούν ως το τέλος του 2030.

¨Πρέπει να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε αμέσως¨, τόνισε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ¨ενώ για να γίνει μια αρχή, ζήτησα από όλες τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν να υιοθετήσουν τον Δεκέμβριο στο Παρίσι μια ολοκληρωμένη και ισχυρή συμφωνία για το κλίμα¨.

Η νεαρή Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι για ακόμη μία φορά κέρδισε τις εντυπώσεις καλώντας τις κυβερνήσεις των χωρών ¨να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για εκπαίδευση για όλους¨.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επικεντρώθηκε στην ανάγκη ¨να αντιμετωπιστούν κυρίως οι αιτίες¨ της μαζικής εξόδου προσφύγων ¨οι οποίοι φεύγουν εξαιτίας του τρόμου και της βίας¨, υπογραμμίζοντας ότι η ειρήνη είναι ¨απαραίτητη προϋπόθεση¨ για την ανάπτυξη.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι χαιρέτισε την εξέχουσα θέση που κατέχει η κλιματική αλλαγή στους στόχους και εξέφρασε την ελπίδα, οι αναπτυγμένες χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ανθρωπότητα.

Πρωταρχικός στόχος του συνεδρίου εκτιμήθηκε από τους συμμετέχοντες ότι είναι ¨η εξάλειψη της φτώχειας σε κάθε της μορφή, καθώς 836 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα.¨

Επίσης, ο ΟΗΕ, κατά τους συνέδρους, θα πρέπει να επιδιώξει να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση και την υγεία, να καταπολεμηθούν οι αυξανόμενες ανισότητες, να προωθηθούν τα δικαιώματα των γυναικών και η καλή διακυβέρνηση και να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Άλλωστε αυτοί οι στόχοι θα αντικαταστήσουν εκείνους από το προηγούμενο σχέδιο δράσης του ΟΗΕ, τους λεγόμενους ¨Στόχους Ανάπτυξης της Χιλιετίας¨ οι οποίοι υιοθετήθηκαν το 2000, και κατά κοινή ομολογία ήταν πολύ πιο φιλόδοξοι και δύσκολα υλοποιήσιμοι.

Το νέο σχέδιο δράσης θα πρέπει να εφαρμοστεί ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες αφού φιλοδοξεί να επεκταθεί σε πολιτικά ευαίσθητους τομείς, όπως η χρηστή διακυβέρνηση, η ισότητα των δύο φύλλων, η καταπολέμηση της διαφθοράς κλπ.

Κάθε χώρα θα είναι ελεύθερη να εφαρμόσει ή όχι τους στόχους και θα επιλέξει η ίδια τον τρόπο να το κάνει.

Καίριο σημείο της επίτευξης της υλοποίησης του νέου σχεδίου δράσης είναι ότι, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, απαιτούνται 4 έως 5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τα επόμενα 15 χρόνια για τη αποτελεσματική χρηματοδότησή του.

Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και την πρώτη του ομιλία στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναχωρεί σήμερα, Σάββατο για τη Νέα Υόρκη.

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με ξένους ηγέτες ανταλλάσσοντας απόψεις:

Ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο των εκδηλώσεων θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Αναμένεται να συναντηθεί επίσης, μεταξύ άλλων, με τους ηγέτες της Βραζιλίας, της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στα ενδιαφέροντα γεγονότα στο παρασκήνιο της συνόδου περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου – Ινδίας, με αιχμή την οικονομία, θέμα το οποίο ήταν άλλωστε και το βασικό στην ατζέντα της συνάντησης που είχε το βράδυ της Παρασκευής, διαρκούσης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , κ. Νίκος Αναστασιάδης, με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας κ. Narendra Modi.