Πρότυπο εκπαιδευτικό παραγωγικό χωριό από το Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Ένας χρόνος με το Δ.ΕΚ.Α. Ημερίδα για τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση υγιών αναπτυξιακών σχεδίων

  Στην προσπάθεια του να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις [ ... ]

Ειδήσεις
Εκδήλωση του Δ.Ε.Κ.Α για την ανάπτυξη και την καινοτομία

Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του [ ... ]

Ειδήσεις
Ασφαλιστικό: Μια Απλή Μεταβατική Λύση

                              

Το μεγαλύτερο πρόβλημα [ ... ]

Ειδήσεις
Πρώτη στην αύξηση φόρων η Ελλάδα την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

 

 

Το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2014 κατά [ ... ]

Ειδήσεις
Σύντομα αναμένεται συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Εγια τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

    Τη βεβαιότητά του ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή [ ... ]

Ειδήσεις
Δύο νέα  προγράμματα του ΟΑΕΔ ξεκινούν άμεσα

  Βγήκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για δύο νέα προγράμματα

Ο Οργανισμός [ ... ]

Ειδήσεις
Διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων με ευκαιρίες για τους νικητές

    Η Επιτροπή Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δικτύου [ ... ]

Ειδήσεις
Μυστικό έγγραφο επιβεβαιώνει την σύσταση και εδραίωση του ISIS

 

 

του Πάνου Παναγιώτου

Ποιοι, πότε και πού ίδρυσαν τον [ ... ]

Ειδήσεις
G20: Υιοθέτησαν το σχέδιο κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (φώτο) της Ομάδας των [ ... ]

Ειδήσεις
Μουζάλας: Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τους πρόσφυγες

 

 

"Δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί η Αθήνα από τη στιγμή [ ... ]

Ειδήσεις
Άλλα άρθρα
 
 
Η Επιτροπή Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δικτύου Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης και η πολυδύναμη "Δεξαμενή Σκέψης (Think Tank)" του φορέα ανακοινώνει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ξεκίνησε και επίσημα η περίοδος αιτήσεων για το MITEF Greece Startup Competition 2016, που διεξάγεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας από το MIT Enterprise Forum Greece.
Πρόκειτι για έναν διαγωνισμό ο οποίος στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας.
Όπω είναι φυσικό οι συμμετέχοντες  σε αυτό το διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαραίτητη επιχειρηματική τεχνογνωσία μέσω έμπρακτης καθοδήγησης και να διερευνήσουν συνεργασίες που θα αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας για τη μετέπειτα αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά.
Τελικός στόχος του διαγωνισμού βέβαια είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων καθώς και η προβολή τους διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum.
Παράλληλα, οι νικητές θα κερδίσουν έπαθλα που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρίας τους.
Ο διαγωνισμός θα ακολουθήσει τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών που πραγματοποιεί το MIT Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.

  Η συγκεκριμένη διαδικασία περιλαμβάνει τρία στάδια:

α. Το προκαταρκτικό στάδιο:

Οι αιτήσεις στο διαγωνισμό, που γίνονται μέσω της πλατφόρμας mitefcompetition.org/greece, έχουν ξεκινήσει από τις 28 Οκτωβρίου 2015 και λήγουν στις 20 Δεκεμβρίου 2015. Τον Ιανουάριο 2016, μια ομάδα κριτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις, θα παρέχουν σχόλια στους συμμετέχοντες και θα επιλέξουν τις πρώτες 25 ομάδες που θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο.

β. Το ενδιάμεσο ή δεύτερο στάδιο:

Από το Φεβρουάριο έως και το Μάιο 2016, σύμβουλοι και μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις 25 επιλεγμένες ομάδες. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων σημαντικού ενδιαφέροντος, όπως Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Marketing, Επικοινωνία, Οικονομικά, Φορολογία. Τα εργαστήρια αυτά θα διεξαχθούν από Έλληνες και διεθνείς συνεργάτες του MITEF Greece και θα έχουν στόχο την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των επιχειρηματικών ικανοτήτων τους. Στη συνέχεια, μια μικρή ομάδα κριτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα επιλέξει τις 10 επικρατούσες ομάδες που θα περάσουν στον τελικό γύρο. Η διαδικασία επιλογής θα περιλαμβάνει ζωντανές παρουσιάσεις στα μέλη της κριτικής επιτροπής.

γ. Το τελικό στάδιο:

Στα τέλη Ιουνίου 2016 θα διεξαχθεί η τελική φάση του διαγωνισμού.

Οι 10 ομάδες θα παρουσιάσουν ζωντανά τις επιχειρηματικές τους ιδέες ενώπιον της κριτικής επιτροπής καθώς και ενός ευρύτερου κοινού που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση θα αναδειχθούν οι τρεις τελικοί νικητές για το 2016.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, παρακαλούνται να συμβουλευτούν τα Κριτήρια Επιλογής Συμμετεχόντων καθώς και τους Όρους & Προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Πληροφορίες για την σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων και online webinars σε συνεργασία με οργανισμούς και Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, σχετικά με τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και το σύνολο του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το mitefcompetition.org/greece.

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι ο πρώτος διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο του 2015 με την ανάδειξη των τριών νικητών και συγκεκριμένα των εταιρειών:
RTsafe, reportbrain Limited και TomoTECH.
Οι νεοφυείς αυτές εταιρίες, με τη σημαντική συνδρομή των μεντόρων που τους ανατέθηκαν, πέτυχαν σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης και δημιούργησαν σημαντικές προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης.
 

Το Δ.Ε.Κ.Α ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την συνεργασία με τέτοιες καινοτόμες εταιρείες για την βελτιστοποίηση της ποιότητας των έργων όσο και για την στελέχωση των "Τεχνολογικών Θερμοκοιτίδων" τις οποίες αναπτύσσει σε επιλεγμένες τοποθεσίες σε όλη την επικράτεια της χώρας.