Πρότυπο εκπαιδευτικό παραγωγικό χωριό από το Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Ένας χρόνος με το Δ.ΕΚ.Α. Ημερίδα για τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση υγιών αναπτυξιακών σχεδίων

  Στην προσπάθεια του να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις [ ... ]

Ειδήσεις
Εκδήλωση του Δ.Ε.Κ.Α για την ανάπτυξη και την καινοτομία

Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του [ ... ]

Ειδήσεις
Ασφαλιστικό: Μια Απλή Μεταβατική Λύση

                              

Το μεγαλύτερο πρόβλημα [ ... ]

Ειδήσεις
Πρώτη στην αύξηση φόρων η Ελλάδα την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

 

 

Το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2014 κατά [ ... ]

Ειδήσεις
Σύντομα αναμένεται συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Εγια τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

    Τη βεβαιότητά του ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή [ ... ]

Ειδήσεις
Δύο νέα  προγράμματα του ΟΑΕΔ ξεκινούν άμεσα

  Βγήκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για δύο νέα προγράμματα

Ο Οργανισμός [ ... ]

Ειδήσεις
Διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων με ευκαιρίες για τους νικητές

    Η Επιτροπή Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δικτύου [ ... ]

Ειδήσεις
Μυστικό έγγραφο επιβεβαιώνει την σύσταση και εδραίωση του ISIS

 

 

του Πάνου Παναγιώτου

Ποιοι, πότε και πού ίδρυσαν τον [ ... ]

Ειδήσεις
G20: Υιοθέτησαν το σχέδιο κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (φώτο) της Ομάδας των [ ... ]

Ειδήσεις
Μουζάλας: Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τους πρόσφυγες

 

 

"Δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί η Αθήνα από τη στιγμή [ ... ]

Ειδήσεις
Άλλα άρθρα
 
 
της Μάχης Τράτσα
 
Σε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι σχετικές επενδύσεις του (θυγατρική της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας) σε βάθος πενταετίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται 12 στρατηγικά έργα καθώς και οι τρέχουσες επενδύσεις της επιχείρησης.
Τέσσερα έργα εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια δημιουργίας «έξυπνων δικτύων» (smart grids). Το πρώτο αφορά τον εκσυγχρονισμό του ελέγχου των δικτύων της Αττικής και τη συγκέντρωσή τους έως το 2019 σε ένα ενιαίο Κέντρο Ελέγχου.
Με το δεύτερο έργο πρέπει έως το 2019 να έχει δημιουργηθεί Κέντρο Ελέγχου των δικτύων των Νησιών και με το τρίτο να εκσυγχρονιστούν και να συγκεντρωθούν τα κέντρα ελέγχου της χώρας (εκτός της Αττικής) σε τρία περιφερειακά κέντρα έως το 2019. Επίσης, έως το 2020 πρέπει να έχει γίνει εγκατάσταση των αναγκαίων στοιχείων τηλεχειρισμού, αυτοματισμού και τηλεποπτείας, ώστε τα κέντρα ελέγχου να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα δίκτυα της Χώρας και να τηλε-ελέγχουν τους βασικούς διακόπτες τους.  
Μια άλλη ομάδα έργων (δύο έργα) αφορά τα νέα συστήματα εξυπηρέτησης πελατών μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου, τα οποία σχεδιάζεται να έχουν ολοκληρωθεί ως το 2019.
Γραφειοκρατία, πάλι
Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νικόλαος Χατζηαργυρίου, το βασικότερο εμπόδιο για την τηλε-εξυπηρέτηση των πελατών είναι το μεγάλο πλήθος παραστατικών από δημόσιες υπηρεσίες που απαιτούνται για τη σύνδεση στο δίκτυο. Χωρίς την απλούστευση των παραστατικών η τηλε-εξυπηρέτηση δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί για το σύνολο των αιτημάτων.
Δύο άλλα έργα αφορούν τη βέλτιστη διαχείριση των ηλεκτρικών συστημάτων των μη διασυνδεδεμένων νησιών, καθώς και την αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε αυτά (ως και 60%). Η δημιουργία υποδομών σε Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ) αποτελεί ρυθμιστική υποχρέωση με βάση τις διατάξεις του Κώδικα ΜΔΝ.
Για τον εκσυγχρονισμό των τεχνικών συστημάτων (αποτύπωση δικτύων, μέτρηση καταναλώσεων) προωθείται η εγκατάσταση Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) έως το 2019 ώστε να υπάρχει ψηφιακή αποτύπωση όλων των δικτύων πάνω σε κατάλληλα γεωγραφικά υπόβαθρα.
Επίσης, σχεδιάζεται Τηλεμέτρηση Χαμηλής Τάσης που αφορά κατασκευή κεντρικού συστήματος τηλεμέτρησης και προμήθεια, εγκατάσταση και ένταξη σε αυτό 170.000 μετρητικών διατάξεων ως το 2018.  Το 2017 θα γίνει η αξιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος (θα ξεκινήσει από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, τη Λέσβο και νησιά γύρω από αυτή, τη Λευκάδα κ.ά.) για να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν ο κατάλληλος σχεδιασμός της επέκτασης της τηλεμέτρησης. Με την εφαρμογή της τηλεμέτρησης αναμένεται  εξοικονόμηση ενέργειας, ενημέρωση πελατών σε πραγματικό χρόνο, μείωση των ρευματοκλοπών, αναβαθμισμένη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού κ.λπ.
Ακόμη, σχεδιάζεται αναβάθμιση του Προγραμματισμού Ανάπτυξης Δικτύων ως το 2018 και αναδιοργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας ως το 2019 (προμήθειες, μηχανοργάνωση κ.λπ.).  
Το σύνολο των έργων επιδιώκεται να έχει ολοκληρωθεί το διάστημα 2016 - 2020.
 
πηγή: "Βήμα online"