Πρότυπο εκπαιδευτικό παραγωγικό χωριό από το Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Δ.Ε.Κ.Α

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ανάπτυξης [ ... ]

Ειδήσεις
Ένας χρόνος με το Δ.ΕΚ.Α. Ημερίδα για τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση υγιών αναπτυξιακών σχεδίων

  Στην προσπάθεια του να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις [ ... ]

Ειδήσεις
Εκδήλωση του Δ.Ε.Κ.Α για την ανάπτυξη και την καινοτομία

Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του [ ... ]

Ειδήσεις
Ασφαλιστικό: Μια Απλή Μεταβατική Λύση

                              

Το μεγαλύτερο πρόβλημα [ ... ]

Ειδήσεις
Πρώτη στην αύξηση φόρων η Ελλάδα την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

 

 

Το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2014 κατά [ ... ]

Ειδήσεις
Σύντομα αναμένεται συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Εγια τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

    Τη βεβαιότητά του ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή [ ... ]

Ειδήσεις
Δύο νέα  προγράμματα του ΟΑΕΔ ξεκινούν άμεσα

  Βγήκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για δύο νέα προγράμματα

Ο Οργανισμός [ ... ]

Ειδήσεις
Διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων με ευκαιρίες για τους νικητές

    Η Επιτροπή Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δικτύου [ ... ]

Ειδήσεις
Μυστικό έγγραφο επιβεβαιώνει την σύσταση και εδραίωση του ISIS

 

 

του Πάνου Παναγιώτου

Ποιοι, πότε και πού ίδρυσαν τον [ ... ]

Ειδήσεις
G20: Υιοθέτησαν το σχέδιο κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (φώτο) της Ομάδας των [ ... ]

Ειδήσεις
Μουζάλας: Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τους πρόσφυγες

 

 

"Δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί η Αθήνα από τη στιγμή [ ... ]

Ειδήσεις
Άλλα άρθρα

 

 

Κατά 62% συρρικνώθηκαν οι επενδύσεις μέσα σε 7 χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σύλλογος Ελλήνων Βιομηχάνων ενώ  θεαματική ήταν και η πτώση του δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος κυρίως κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους, όπως φαίνεται άλλωστε και στον πίνακα που ακολουθεί.

 

Συγκεκριμένα κατακόρυφη πτώση 7 ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε ένα χρόνο, το 2015 παρουσίασε ο Δείκτης Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, ενώ τα τελευταία επτά χρόνια της κρίσης οι επενδύσεις συρρικνώθηκαν 62%, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που παρουσίασε χθες ο ΣΕΒ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε για τις Επενδύσεις και το Επιχειρηματικό Περιβάλλον.

«Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς επενδύσεις, μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς εξαγωγές και παραγωγή. Τα τελευταία επτά χρόνια της μεγάλης ύφεσης οι επενδύσεις μειώθηκαν 62%» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για την οικονομία και τη ραγδαία αποεπένδυση.

Ο κ. Φέσσας κάλεσε την πολιτεία να προωθήσει την επενδυτική επανεκκίνηση με μία σύγχρονη πολιτική χωρίς επιδοτήσεις αλλά με φορολογικά κίνητρα. «Δεν χρειαζόμαστε μία νέα γενιά επιδοτήσεων που θα γεννήσει ξανά σχέσεις εξάρτησης. Θέλουμε μία νέα αρχή, με ξεκάθαρους οριζόντιους κανόνες, ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, μετρήσιμα αποτελέσματα και ποιοτικές επενδύσεις», τόνισε.

Πρότεινε τη φορολογική ενθάρρυνση πρωτίστως των οικονομικά αποδοτικών επενδύσεων, όπως η καινοτομία, οι εξωστρεφείς βιομηχανίες και υπηρεσίες, τα μεγάλα logistics και κέντρα εφοδιασμού, που θα κάνουν την Ελλάδα de facto διαμετακομιστικό κόμβο στον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες και την υγεία.

Συγκεκριμένα ο ΣΕΒ πρότεινε την επιβράβευση των νέων επενδύσεων κάθε μεγέθους που αποφέρουν κέρδη με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές και παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει μία πραγματική ώθηση στις μεταρρυθμίσεις με έμφαση στη χωροθέτηση-αδειοδότηση, στην ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και στην καλή νομοθέτηση. Αν οι μεταρρυθμίσεις επιταχυνθούν τότε η οικονομία μπορεί να γυρίσει σελίδα και να περάσει σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης το β' εξάμηνο του 2016, είπε ο κ. Φέσσας, τονίζοντας ότι το αντίθετο, δηλαδή η υπερφορολόγηση αντί του εξορθολογισμού των δαπανών, η έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων και η μη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δεν οδηγούν σε ανάπτυξη και ότι χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις η Ελλάδα θα χάσει το στοίχημα.

Από την έρευνα που παρουσίασε ο ΣΕΒ προκύπτει ότι η μεγάλη επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος το 2015 σε σχέση με το 2014 οφείλεται στη φορολογία και τις εισφορές, με αύξηση της δυσφορίας των επιχειρήσεων κατά 5,3% , στην αργή απονομή της δικαιοσύνης με τον σχετικό υποδείκτη να επιδεινώνεται κατά 2,3%, στην έλλειψη αναπτυξιακών κινήτρων (-13,5%), στις δημόσιες συμβάσεις (8,3%), καθώς και στα προβλήματα Εγκατάστασης - Αδειοδότησης Επιχειρήσεων, και στη δυσκολία χρηματοδότησης.

Οι συχνές αλλαγές στη νομοθεσία αποτελούν βασικό εμπόδιο, ενώ ως πιο αποτελεσματικός φορέας του δημοσίου κρίνεται το ΚΕΠ.

πηγή: "Κέρδος"